Tage Granit
Fakta – Fatimas resa

Målgrupp: Årskurs 3-6 
Manus: Susanne Lindberg 
Regi: Susanne Lindberg
Producent: Tina Johnsson
Längd: 45 min
Publikantal: 90 elever/3 klasser
Scen: 5×5 meter och 3 meter i takhöjd. Gymnastiksal/aula eller teaterscen.
Pris: 10 000kr ex resor och logi

Fatimas resa

Fatimas resa är en interaktiv föreställning där film och scenkonst interagerar och handlar om skräcken att hamna utanför och om hur fel det kan gå när man gör allt för att passa in.

Vi möter Fatima på hennes rum efter första dagen i skolan efter sommarlovet. I skolan har allt förändrats. Fatimas bästa vän som hon inte träffat sen skolavslutningen har blivit cool och Fatima hamnar utanför. Hon går ner sig i en ond spiral av lögner för att försöka att passa in och tillslut måste publiken hjälpa henne att ta sig ur situationen.

Fatimas resa handlar om livet och svårigheterna man kan möta i mellanstadiet. Om vänskap, vad som gör en glad och vad som egentligen är meningen med allt. Föreställningen kan fungera som en referens och ett verktyg för publiken att samtala om saker som är jobbiga – men även lycka och glädje. Fatimas resa är en hoppfull berättelse om att känna sig onormal och missanpassad.

 Kontakta oss

Ladda ner utbudsblad

Ladda ner lärarhandledning

Tage Granit Planeten Planeten.  Illustartion:  Lina Serning
Fakta – Planeten Planeten

Målgrupp: Årskurs f-3
Manus: Susanne Lindberg 
Regi: Susanne Lindberg
Producent: Tina Johnsson
Längd: 120 min (workshop och föreställning)
Publikantal: 90 elever/3 klasser
Scen: 5×5 meter och 3 meter i takhöjd. Gymnastiksal/aula eller teaterscen.
Pris: 15 000kr ex resor och logi

Planeten Planeten

På Planeten Planeten bor fyra figurer Assistenten, Experten och Bästisarna. På Planeten Planeten vet alla vad de ska göra. Experten kan och vet allt, men är lite för viktig för att själv göra något, Bästisarna fyller i varandras meningar och bryr sig bara om varandra, Assistenten har ingen egen åsikt, hon assisterar. Men själva Planeten Planeten har fått nog och skickar ut sina invånare på ett farligt uppdrag till jorden. De måste var och en lära sig något nytt och den enda ledtråden är att barnen har svaren.

Experten, Assistenten och Bästisarna landar på jorden och behöver hjälp av barnen med hur man tolerera varandras olikheter och samarbetar. På Planeten Planeten är allt kaos. Barnen blir experter och får hjälpa de förvirrade karaktärer med: Hur är man en bra vän och hur samarbetar man? Kan man säga ifrån och samtidigt få andra att må bra?

 Planeten Planeten är en något så speciellt som en teaterföreställning med inbyggd workshop. Här blandas teater med pedagogiska övningar där barnen har svaren som föreställningens karaktärer söker. Föreställning påbörjas i helgrupp för att sedan delas upp i mindre grupper med varje karaktär separat för att avslutas tillsammans igen. En annorlunda kreativ och fantasifull teaterupplevelse!

Ladda ner utbudsblad

Ladda ner checklista inför Planeten Planeten

Kontakta oss

 
20160513_0036_webb 4
Fakta – De bortglömda hjältarna

Målgrupp: Vuxna
Manus: Susanne Lindberg 
Regi: Susanne Lindberg
Producent: Tina Johnsson
Längd: 60 min
Publikantal: (c.a) 150
Scen: 5×5 meter och 3 meter i takhöjd.  Teaterscen, aula, bygdegårdar, mm.
Pris: 18 000 kr ex resor och logi

De bortglömda hjältarna

En pjäs om den andra halvan av jordens befolkning

Det är inget speciellt med mig. Snarare tillhör jag den där massan, kollektivet av kvinnor som jobbar i något så sexigt som vård och omsorg. Låter jag bitter? Det är jag ibland faktiskt. Ni ska se en pjäs om en bitter människa. Grattis, vilken toppenkväll ni ska få!

De bortglömda hjältarna är en pjäs som tar avstamp i den svenska vardagen. Den handlar om kampen för ett jämlikare och rättvisare samhälle och om att finna mod, hopp och ork i en tuff verklighet. De bortglömda hjältarna är en föreställning om den andra halvan av världens befolkning. Den halvan som arbetar dubbla pass för mindre lön, tar huvudansvar för hem och familj och någonstans ändå finner kraft att kämpa för något större.

“Arbetet: Tätar systemluckorna tills de själva går sönder” 
Läs hela recensionen

Kontakta oss

Tage Granit
Fakta – 2084

Målgrupp: Årskurs 7 – 9 och gymnasiet
Manus: Susanne Lindberg 
Regi: Susanne Lindberg
Producent: Tina Johnsson
Längd: 45 min
Publikantal: 90 elever/3 klasser
Scen: 5×5 meter och 3 meter i takhöjd. Gymnastiksal/aula eller teaterscen.
Pris: 10 000kr ex resor och logi

2084

Välkommen till år 2084! Ett Sverige med stängda gränser och där allt som sticker ut och är annorlunda har raderats bort.  Samhället styrs av Storasyster som utger sig för att veta exakt vad medborgarna behöver för att må bra och leva i balans. En slags ”all inclusive”-tillvaro där allt är serverat och klart och där en slipper ta egna beslut.

Vi får träffa Winston en helt vanlig medborgare som lever ett stillsamt och inrutat liv. Han har aldrig reflekterat över sin tillvaro utan gör det han blir tillsagd. Plötsligt dyker Lea upp och hävdar att hon är hans syster. Lea lever på flykt undan polis och militär eftersom hon utgör ett hot mot samhället genom att ha fötts med en egen fri vilja och dessutom kunskapen om hur man frigör den hos andra. En spännande och omtumlande resa inleds och där de båda måste lita på varandra för att överleva. Kan de med publikens hjälp nå ut till alla medborgare och rasera det rådande samhället? Kan de tillsammans skapa förändring?

2084 är en interaktiv framtidsresa med inslag av transmediala medier som ställer frågor om högerpopulismens framfart över dagens Europa. Vad händer när idéer om den starkes rätt att styra över den svage vinner stöd igen? Vad händer med dig som individ när du måste underkasta dig och lyda och den din egen vilja inte längre räknas? Hur kan du värna din självrespekt och din respekt för andra människor?

Ladda ner pdf.

Kontakta oss

Tage Granit Kameleonten. Illustration:  Lina Serning
Fakta- Kameleonten

Målgrupp: Högstadiet och gymnasiet
Manus & Regi: Susanne Lindberg
Producent:  Anna Marking
Scenografi & kostym:  Lina Serning
Dramapedagog: Ewa Lindberg
Längd: 60 min
Publikantal: 60 pers
Rekommenderad lokal: Klassrum
Pris: 7000kr ex ev resor, logi och traktamente. Hör av dig för info om eventuella subventioner.

Kameleonten

Du är så feg. Vet du det? Precis som alla svennar. Ni är så fega och skriver en massa skit på nätet men du vågar inte ens se mig i ögonen.
Du då? Du tror att du är så bra och vet och kan allt men du vet inte ett skit. Du vet ingenting om mig. Inte ett jävla skit.

Nazira och Tobias går i samma klass, bor i samma område och växer upp i samma samhälle men deras verkligheter är vitt skilda åt. Nazira är andra generationens invandrare som högljutt protesterar mot känslan av att behöva vara dubbelt så bra som alla andra för att bli accepterad. Tobias gör sitt bästa för att leva upp till rollen “hopplöst strulig kille” som han fick redan i förskolan.

Kameleonten är en interaktiv klassrumsföreställning om samhällets vinnare och förlorare för högstadiet/gymnasiet. Om hatet som växer hos de som hamnar på efterkälken och om frustrationen hos de som aldrig, hur hårt de än kämpar blir fullgoda medborgare. Men Kameleonten är fram för allt en föreställning om förlåtelse tolerans och konsten att se bortom det självklara.

Till föreställningen följer även en lärarhandledning gjord av Tage Granits erfarna dramapedagog. Den senaste handledningen finns alltid att ladda ner gratis från Tage Granits hemsida. Det går även att beställa en workshop med skådespelarna där man arbetar vidare med eleverna runt samma tema.

Ladda ner pdf

Se videoklipp från föreställningen

Kontakta oss

 
20160216_0028_med_logga_webb 1
Fakta – The IF Metall show

Målgrupp: Medlemmar och förtroendevalda inom IF Metall
Manus: Ulrika Lindberg
Regi: Susanne Lindberg
Producent: Janine Seldenthuis
Längd: 40 min
Publikantal: beroende på lokal
Teknik: upphöjd scen/sluttande publikplatser, 3 headsets, tillgång till ljudanläggning
Pris: 15 000kr ex resor och logi

The IF Metall show

Häng med och träffa Sven, en helt vanlig förtroendevald som lagom till IF Metalls 10 år jubileum tar med oss på en resa i vad som börjar som en helt vanlig dag och slutar i något helt annat!

 

The IF Metall Show är en humoristisk och musikalisk föreställning specialskriven för IF Metalls jubileum.

Teater Tage Granit har tidigare träffat IF Metalls medlemmar i ”Samtal pågår” och ”Alla kan göra något”.

Läs recensionen här

Ladda ner PDF 

Kontakta oss

Tage Granit Orka bry sig
Fakta – Orka bry sig

Målgrupp: Högstadiet & Gymnasiet
Manus & Regi: Susanne Lindberg
Producent:  Anna Marking
Scenografi & kostym:  Lina Serning
Dramapedagog: Ewa Lindberg
Längd: 60 min
Publikantal: 60-100 pers
Rekommenderad lokal: Folkets hus, teaterlokal, gymnastiksal eller liknande. Scenytan bör vara minst 4×4 m

Orka bry sig

Jag hatar att gråta, det är patetiskt och löjligt med män som gråter. Tjejigt. Bögigt. Jag är ingen tönt, jag är ingen lipsill. Jag är cool och stark. Jag äger. Jag har respekt. RESPEKT! Jag älskar det. Man måste visa att man har koll på situationen. Visa att man inte är rädd.  När jag var liten var jag en lipsill, livrädd för allt. Min mamma duttade med mig liksom, gjorde mig feg. 

Alla vet att våld är fel, att det gör ont och orsakar både fysisk och psykisk skada. Trots detta finns det ändå de som med avsikt söker sig till våldsamma situationer. Vad får de ut av våldet?  

I Orka bry sig utforskar teatergruppen Tage Granit åter igen världen genom genusfiltret. Denna gång vänder de sig till högstadiet och den manliga världens förhållande till våld. Grupptryck, makt, självdestruktivitet, våld och genus är ofta nära sammanlänkade. Varför romantiserar mansrollen makt och våld? Vad händer med dem som varken kan eller vill passa in? 

Syftet är att med hjälp av interaktivteater få publiken att utforska och öva sig på att bryta våldsamma mönster, förstå de bakomliggande sambanden och få redskap att gå sin egen väg. Åskådaren förvandlas från passiv åskådare till aktiv medskapare utan att behöva kliva upp på scenen.

Föreställningen vänder sig till elever i årskurs 7 tom gymnasiet.

Till föreställningen följer även en lärarhandledning gjord av Tage Granits erfarna dramapedagog Ewa Lindberg. I handledningen finns bl. a förslag på övningar och pedagogiska redskap för att fortsätta och fördjupa diskussionen i klassrummet. 

Läs DN artikeln om föreställningen här ➔ 

 

Tage Granit Orka bry sig
Fakta – Lyckopillret 

Målgrupp: Högstadiet & Gymnasiet
Manus & Regi: Susanne Lindberg
Producent:  Anna Marking
Scenografi & kostym:  Lina Serning
Dramapedagog: Ewa Lindberg
Längd: 70 min
Publikantal: 60-100 pers
Rekommenderad lokal: Folkets hus, teaterlokal, gymnastiksal eller liknande. Scenytan bör vara minst 4×4 m

Lyckopillret 

Jag kanske bara är ett luftslott, en såpbubbla och så en dag så bara spricker den och så upptäcker alla att jag är ett tomt skal, ett ingenting.

Lyckopillret är en interaktiv teaterföreställning om självkänsla och jakten på perfektion. Aldrig tidigare har så många unga människor ätit antidepressiv medicin. Är kraven så höga att unga människor dukar under eller har vi alla drabbats av en kollektiv rädsla för nedstämdhet?

Med hjälp av interaktiv teater utforskar publiken sin kravfyllda omvärld, vad är viktig att leva upp till, vad är mindre viktig och vilka offer får skördas på vägen mot lyckan? Åskådaren förvandlas från att vara passiv till en aktiv medskapare utan att behöva kliva upp på scenen.

“Humor,respekt och lyhördhet “- SvD

“Att ta klassen till en Tage Granit föreställning hör nog till det roligaste en lärare kan göra” – DN

Tage Granit Orka bry sig
Fakta – Kan man älska en hamster

Målgrupp: Årskurs 2-6
Manus & Regi: Susanne Lindberg
Producent:  Anna Marking
Scenografi & kostym:  Lina Serning
Koreograf: Maria Rimshult
Dramapedagog: Ewa Lindberg
Längd: 60 min
Publikantal: 60-100 pers
Rekommenderad lokal: Folkets hus, teaterlokal, gymnastiksal eller liknande. Scenytan bör vara minst 4×4 m

Kan man älska en hamster

eller vad är kärlek?

Tage Granit lämnar realismen och kliver in i fantasins eget kärlekslaboratorium. Tre märkliga figurer, Sann, Lee och Tiki söker svaret på den största frågan av dem alla. Egenkär, kär i kärleken, kärlekstörst och störst av allt är kärleken? Till vem, vad eller vilka? Våra tre vänner ger sig ut på en spännande resa för att söka svaren.

“Det är väl det som är kärlek. Att man kan vara jobbig med dem man tycker om och de stannar ändå. Precis som vi gör med dig Tiki. Du har varit väldigt jobbig, super duper jobbig.”