En P1 dokumentär om vårt arbete på SIS-hemmet Råby

Lyssna på dokumentären av Tobias Aspelin om vårt arbete med föreställningen “Ett drömspel” som Tage Granit under 2017 satte upp tillsammans med ungdomar inlåsta på SIS Råby i Skåne. 

På SIS Råby är 43 ungdomar placerade. De är mellan 13 och 20 år och alla har hamnat där av olika anledningar.

Några har kriminell bakgrund, andra har problem med droger eller självskadebeteende, vissa kan inte bo hos sina föräldrar och flera är ensamkommande och har hamnat i trubbel.

Under arbetet med föreställningen lär sig ungdomarna att ställa upp för varandra, att samarbeta och att deras livshistorier också kan vändas till något konstruktivt.

Recension från DN Kultur topp 5 favoriter:
”Mening, framtidshopp och inspiration. Om du någonsin betvivlat den kraft som kultur och kreativt skapande kan ha, lyssna på Tobias Aspelins rörande P1 dokumentär ”Ett drömspel bakom låsta dörrar”. I ett klassrum på det slutna ungdomshemmet SIS Råby utanför Lund samlar unga vars drömmar många gånger har grusats av dem själva eller av deras omgivning. Drygt en månad har de, under ledning av Susanne Lindberg, förberett en teaterföreställning. Plötsligt finns optimism, en plattform för deras berättelser, en möjlighet till lekande konstruktivitet. När premiären äger rum är hopplösheten, även om den för många ska återkomma, försvunnen. Skapande där och då är det enda som betyder något.”

Klicka på rubriken eller följ länken här.